Reklama
Loading...
Reklama

Dlouhých sedm let působil v pražské Spartě Costa Nhamoinesu. Během krátké chvilky se stal rodák ze Zimbabwe základním pilířem obranných řad a s klubem z Letné dokázal vyhrát tuzemskou ligu a dvakrát český pohár. V loňské sezoně však zadák zasáhl už pouze do devíti zápasů a na Letné se rozhodli čtyřiatřicetiletému veteránovi smlouvu neprodloužit. Od července si Costa hledal angažmá, jenž právě našel. Africký fotbalista bude působit v indické Super League v klubu Kerala Blasters.

„Costa do našeho týmu přináší mix zkušeností a dovedností. Jeho úspěchy v Evropě jsou impozantní a reflektují jeho charakter a talent,“ chválil si příchod matadora ze Zimbabwe sportovní ředitel Keraly Karolys Skinkys.

Costa se má v Kerale na co těšit. Klub z jihozápadního pobřeží Indie pravidelně dosahuje nejvyšší návštěvnosti v zemi, na každý zápas chodí kolem 40 tisíc fanoušků. Vzhledem k pandemii koronaviru by se však celá letošní sezona tamní ligy měla odehrát za zavřenými dveřmi na třech stadionech ve městě Goa. V minulém ročníku Blasters z Keraly skončili sedmí, i vzhledem k příchodu Costy teď jistě budou pomýšlet na vyšší příčky.

Costa Nhamoinesu na Letné působil od července 2013, kdy přišel ze Zaglebie Lubin. Celkem za Spartu odehrál 203 utkání, v nichž nastřílel 15 branek, ale obdržel i 3 červené karty. Také nosil kapitánkou pásku.

„Na čas nás opustí, chce ještě hrát v zahraničí, ale doufám, že po konci kariéry se k nám připojí zpět a bude v klubu působit v jiné než fotbalové roli,“ prohlásil po skončení Costovy smlouvy sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama