Reklama
Loading...
Reklama

„Sme majstri Európy pre rok 76!“ Těmito prvními slovy oslavil velké vítězství československého národního mužstva legendární Karol Polák hned, jak Antonín Panenka zesměšnil brankáře Seppa Maiera. K jednomu z největších úspěchů reprezentace přispělo 8 hráčů z Česka a 14 ze Slovenska. Kluby jako Slovan a Spartak Trnava byly na vrcholu. V minulosti jsme si rozebrali, jak by mohla vypadat československá liga (viz odkaz: http://zongl.cz/1-ceskoslovenska-fotbalova-liga/ ). Dnes si rozebereme, jak by vypadalo československé národní mužstvo.

Martin Dúbravka: Velmi těžká volba – na post brankáře by společná reprezentace měla obrovskou kvalitu. Nakonec jsem zvolil rodáka ze Žiliny. Chytá v nejlepší lize světa a dle mého názoru má ze všech nabízených brankářů nejlepší rozehrávku.

Pavel Kadeřábek: Jak jsem si nad brankáři lámal hlavu, nad pravým obráncem jsem hned vystřelil jedno jméno. Ne dvojité, ale snad trojité plíce má opora TSG HOFFEINHEIM. Jasná volba…

Milan Škriniar: Úžasný konstruktivní stoper, kterého mají v hledáčku týmy jako FC Barcelona nebo Real Madrid. Inter si svého stopera cení na částku 80 milionů euro, zde není co řešit.

Denis Vavro: Možná nejtěžší volba. Určitě se mnou budete mnozí nesouhlasit, ale jako stopera číslo 2 jsem zvolil obránce mocného Lazia Řím. Hlavně kvůli výbornému výskoku.

Filip Novák: Český reprezentant udělal v poslední době obrovský progres. Na současného zaměstnavatele Trabzonspor často chodí nabídky například z La ligy, bohatý klub zatím odolává.

Tomáš Souček: „Nahradit Suka je stejné, jako útočníka, který dá za sezónu 25 gólů.“ Těmito slovy okomentoval ztrátu defenzivního záložníka trenér Jindřich Trpišovský. Nemastné jarní výkony Slavie mu daly zatraceně za pravdu. Na tomto postě není co řešit; kladivář jasně vítězí.

Jakub Jankto: Nad levým záložníkem jsem se hodně rozhodoval hlavně mezi vítězem a Lukášem Haraslínem, jenž si skvěle vedl v polské Ekstraklase. Ten však své výkony musí nejdříve potvrdit v Sassuolo. Proto vítězí hráč Janova.

Marek Hamšík: Lídr, kapitán, vůdce. V dohledné době zde nevidím fotbalistu z Československa, který může dokázat to, co on. Určitě můžete namítnout, že hraje v Číně, má to nejlepší za sebou a spoustu dalších věcí. Ale bývalý kapitán Neapole má pořád neskutečnou kvalitu, zeptejte se v celé Kampánii, kdo se rodákovi z Banské Bystrice může rovnat. Dostanete jednoduchou odpověď: Diego Armando Maradona.

Lukáš Masopust: Kdyby měl pravý záložník mistrů z Edenu více klidu v zakončení, mohl by už hrát Bundesligu. Přesto tento záložník odvede obrovské penzum práce.

Patrik Schick: Stále kmenový hráč AS Řím se v Německu našel. Bilance 15 zápasů, 7 gólů a 2 asistence mluví jasnou řečí. Snad si svou formu Patrik udrží i v dalších zápasech Bundesligy.

Róbert Boženik: Budoucí kapitán slovenské reprezentace – o tom jsem přesvědčen. Stále jen 20ti letý útočník měl debut snů, když hned ve svém prvním zápase skóroval za slavný Feyenoord. Na jeho růst dohlíží klubová legenda Robin Van Persie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklama