Reklama
Loading...
Reklama
Zdroj fotografie: SK Slavia Praha / Martin Malý

Již dnes se pražská Slavia pokusí učinit první krok k postupu do semifinále Evropské ligy. Jednalo by se o vyrovnání úspěchu ze sezony 1995/96. V cestě ale červenobílým stojí slavný Arsenal. Na papíře mají Londýňané jasnou převahu – jejich soupiska je podle německého portálu transfermarkt.com zhruba 9x hodnotnější než sestava Jindřicha Trpišovského. Představujeme vám nejcennější hráče z obou táborů.

ARSENAL – celková hodnota hráčů 549,1 milionů € (cca 14 miliard Kč)

Zdroj fotografie: Twitter Arsenal

5. Alexandre Lacazette a Pierre-Emerick Aubameyang – oba 35 milionů € (cca 900 milionů Kč)

Patrně největší ofenzivní hrozby týmu Mikela Artety. Fotbalisté, kteří se při angažmá v Arsenalu hodně kamarádí i díky stejné mateřštině ale neprožívají nejlepší časy. Lacazette do klubu přišel jako vyhlášený ostrostřelec z Lyonu, v počátcích se mu však příliš nedařilo. To Aubameyang měl na tým okamžitý vliv, bez jeho branek by Kanonýři v minulých ročnících dost možná hráli ve spodních patrech Premier League. Tuto sezonu je na ostrovech za své výkony kritizován. Přesto mají dohromady v této sezoně 27 vstřelených gólů ve všech soutěžích.

4. Nicolas Pépé – 38 milionů € (cca 980 milionů Kč)

Rychlonohý křídelník dorazil na sever Londýna před minulou sezonou, Arsenal za něj poslal do francouzského Lille zhruba 80 milionů € (asi 2 miliardy Kč). Vysoká očekávání způsobená rekordní přestupovou částkou ovšem doposud nenaplnil. Výborný driblér má letos na kontě osm gólů a čtyři asistence ve 34 zápasech.

Zdroj fotografie: Getty Images

3. Martin Ødegaard – 40 milionů € (cca 1 miliarda Kč)

Norského supertalenta sledovaly velkokluby už od jeho šestnácti let. Rozhodl se pro Real Madrid, díky čemuž má dnes na kontě už dvě zlaté medaile za vítězství v Lize mistrů. Jinak ale z královského klubu převážně hostoval. Zkušenosti sbíral v Heerenveenu, Arnhemu, před Arsenalem naposledy v Realu Sociedad. Arsenal si ho zapůjčil až letos v zimě, Kanonýrům pomáhá s kreativitou uprostřed zálohy.

2. Thomas Partey – 45 milionů € (cca 1,2 miliardy Kč)

Ghanský středopolař se v Atléticu Madrid vypracoval z juniorky až v základní stavební kámen sestavy, před sezonou se ale rozhodl pro změnu. Vybral si Arsenal. Londýňanům měl pomoci zpevnit zálohu, zatím toho kvůli zraněním letos moc neodehrál. Proti Slavii ale bude k dispozici. Doufejme, že se první branky v londýnském klubu nedočká právě proti Trpišovského partě.

1. Bukayo Saka – 60 milionů € (cca 1,5 miliardy Kč)

Cenovkám vládne teprve devatenáctiletý teenager. Sám stojí téměř stejně jako celý kádr Pražanů. Mladý Angličan je jednou z mála nadějí letošní sezony Kanonýrů. V lize se krásně trefil v derby proti Chelsea, gólem a dvěma asistencemi řídil postup v Evropské lize s Benficou. Na podzim se také poprvé podíval do reprezentace Anglie.

Zdroj fotografie: Arsenal / David Price

SLAVIA PRAHA – celková hodnota hráčů 62,25 milionů € (cca 1,6 miliardy Kč)

Zdroj fotografie: Twitter SK Slavia Praha

5. Nicolae Stanciu – 4,5 milionu € (cca 120 milionů Kč)

Sedmadvacetiletý záložník se právě nachází v jedné z nejlepších forem svého života. Trefil se v každém z posledních šesti zápasů, ve dvou z nich dokonce dvakrát. O víkendu proti Brnu ho proto raději kouč Trpišovský pošetřil. Proti Arsenalu určitě bude doufat v přímý kop z nebezpečné pozice kolem šestnáctky.

4. Simon Deli – 5 milionů € (cca 130 milionů Kč)

Rodák z Abidjanu se v zimě vrátil do Prahy z Brugg, aby červenobílým pomohl při zranění Hovorky zejména v evropských pohárech. Šanci ale dostal až v odvetném zápase s Rangers. Dlouho se počítalo s tím, že proti Arsenalu utvoří stoperskou dvojici s Davidem Zimou, africký stoper se ale nakazil koronavirem. Oba zápasy by tak měl sledovat pouze z domova.

Zdroj fotografie: Dominik Bakeš (Sport)

3. Peter Olayinka – 6 milionů € (cca 155 milionů Kč)

Nigerijská hvězda je v každém zápase jedním z prvních jmen v jedenáctce Jindřicha Trpišovského. V lize se mu poslední měsíce příliš nedaří, v posledních pěti zápasech nezaznamenal ani gól, ani asistenci, fanouškům to ale nahrazuje v Evropě. V druhém zápase proti Rangers přesnou hlavičkou nastartoval cestu k postupu do čtvrtfinále.

2. Ondřej Kolář – 7,5 milionu € (cca 190 milionů Kč)

Brankářskou jedničku Slavie v posledních týdnech sledovala média opravdu hojně. Z odvety proti Rangers si po hororovém zákroku Kemara Roofa odnesl deset stehů a zlomeninu v obličeji. Na sociálních sítích teď koluje fotka gólmana v kevlarové masce a helmě. Od lékařů pak Kolář dostal na začátku týdne povolení k zápasu nastoupit, rozhodne se ale sám podle toho, jak se bude cítit.

1. Abdallah Sima – 8 milionů € (cca 205 milionů Kč)

I na pražské straně vládne podle cenovky teprve devatenáctiletý mladík. Senegalec ale ještě ani zdaleka nedosáhl takové hodnoty jako Bukayo Saka. Skauty Pražanů zaujal v létě v zápase proti Táborsku, odkud ho vedení z Edenu následně koupilo. Od té chvíle zažívá útočník raketový vzestup. V lize je druhým nejlepším střelcem za kolegou z útoku Kuchtou. V létě o něj bude obrovský zájem z nejlepších lig světa, zuby si na něj brousí třeba West Ham, kde působí bývalí slávisté Souček s Coufalem.

Související články:

Reklama